Hjælp til Bordtennisreglerne

Lodtrækning

Inden kampen startes skal der trækkes lod om hvem der skal starte. Dette gøres normalt ved at den ene spiller kaster bolden mod batet, griber den og tager hænderne ud til siden under bordet. Den anden spiller vælger så hvilken hånd bolden skal være i, hvis han finder bolden starter han med serve, hvis han ikke gætter rigtigt så starter den anden med at serve.

Serven

Serven skal begynde når bolden hviler i serverens frie hånds åbne håndflade.

Serveren skal derefter kaste bolden næsten lodret opad mindst 16 cm, uden skru, fra den frie hånds åbne håndflade og uden at ramme andet, indtil bolden rører battet.

Når bolden er for nedadgående, skal der slås til den, således at den først rører serverens bordhalvdel og derefter, idet den passerer direkte over eller uden om nettet, direkte rammer modtagerens bordhalvdel.

Fra servens begyndelse og indtil den rammer battet, skal bolden være over bordfladens niveau og bag serverens ende linie og den må ikke være skjult for modtageren af serveren

Så snart bolden er kastet opad, skal serverens frie arm fjernes fra området mellem bolden og nettet.

Hvis serven rammer nettet, men ellers er god serve er der omserv, hvis bolden efter den har ramt nettet ikke rammer bordet er det en servefejl og modstanderen vinder pointet.

 Servereturnering

Efter en serv, når bolden har ramt en gang på modtagerens side af bordet.  Skal bolden rammes sådan, at den passerer over eller uden om nettet og rammer modstanderens bordhalvdel, enten direkte eller efter at have rørt nettet.

Sæt

Et sæt vindes af den spiller eller par, som først opnår 11 points, med mindre begge spillere eller par når 10 points, i hvilket tilfælde den spiller eller par, som først opnår 2 points mere end modstanderen, vinder sættet.

Kamp

En bordtenniskamp spilles der bedst af 3,5 eller 7 sæt. Det normale ude til tuneringer er 5 sæt, d.v.s. at når en spiller har vundet 3 sæt er kampen færdig.